Tanévkezdési információk

Tisztelt Szülők!

 

Szeretettel köszöntöm Önöket és gyermekeiket a 2021-22-es tanév kezdetén! Néhány hasznos információval szeretnénk segíteni ezt a tanévkezdést.

 

A járványügyi készenléttel kapcsolatban

    A Kormány döntése alapján az ország valamennyi iskolájában megkezdődik a tanítás szeptemberben hagyományos tanrend szerint.

A Mindszenty iskola szeptember 1-jén, szerdán nyitja ki kapuit diákjai előtt, ahogyan ez az eddigi években is megszokott volt. A hagyományos Veni Sanctenkat a templomban, illetve a felújítási munkálatok miatt a templomkertben tartjuk 8 órai kezdettel. Az elsős szülők részt vehetnek a szentmisén, de kérem vegyék figyelembe, hogy helyszűkében leszünk az említett okok miatt.

Bár a járványhelyzet most nem követeli meg azokat a szigorításokat, amelyeket az elmúlt tanévben el kellett rendelnünk, most is felhívjuk figyelmüket ezzel kapcsolatban néhány fontos dologra:

  • Szülő, az elsősős szülőkön kívül nem kísérheti be gyermekét az épületbe. Az elsősök szülei segíthetnek gyermeküknek a szeptember 1-10-ig tartó időszakban, de 7.50 után már el kell hagyniuk az épületet.
  • Kérjük a szülőket, hogy „kicsit beteg” gyermeket se küldjenek iskolába! Ha az alábbi tünetek közül bármelyiket észlelik gyermekükön, haladéktalanul forduljanak gyermekorvosukhoz: láz, fáradtság, száraz köhögés, izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj. Ha mi az iskolában észleljük a gyermek rosszullétét. Hőemelkedés (37,3) esetén is hívni fogjuk a szülőket, hogy vigyék haza az addig elkülönített gyermeket. A gyermek az iskolába kizárólag orvosi igazolással térhet vissza.
  • Kérjük, hogy a beérkezéskor minden tanuló használja a kihelyezett kézfertőtlenítőt és csak ezután induljon el a tanterme felé.
  • Az iskola bejáratainál, a mosdókban, a tantermekben folyamatosan elérhető kézfertőtlenítő, fertőtlenítő hatású kézmosó, aminek használatára pedagógusaink folyamatosan felhívják diákjaink figyelmét.
  • A takarítók, az alapos takarítás mellett napi rendszerességgel fogják fertőtleníteni a gyerekek és felnőttek által használt felületeket.

Az iskolakezdéssel kapcsolatos információk

Tanévnyitó ünnepély

2021.szeptember 1-jén 8:00-kor a templomban. Érkezés 7.45-re az iskolába.

Első tanítási nap

Az első tanítási napon, szeptember 1-jén a szentmise után 3 osztályfőnöki órát tartunk.
Témájuk: egészségügyi és óvó intézkedések, balesetvédelem, házirend és örülünk, hogy ismét együtt lehetünk.

Ez a tanítási nap 11.30-kor ér véget. A gyerekek étkezést ezen a napon kapnak. Napközi ügyeletet biztosítunk.

Tankönyvosztás

Az elsős gyermekek tankönyveit a szülői értekezleten osztjuk ki. A többi gyermek az első tanítási napon viszi haza a könyveket.

Mindenkinek nagyon szép, békés, örömteli és sikeres tanévet kívánunk.

 

Pintér Anasztázia

Igazgató