Oktatási-nevelési munkánk kiemelt területe a környezeti nevelés. Célunk az, hogy elősegítsük tanulóink környezettudatos magatartását és életvitelét. Olyan személyeket szeretnénk nevelni, akik   tevékenységük során a lehető legnagyobb mértékben tiszteletben tartják az élővilág értékeit, s megpróbálják a lehető legkisebb kárt okozni környezetüknek.

Környezettudatos cselekvésre nevelő programjaink sora: őszi és tavaszi papírgyűjtés, erdei iskola program, iskolánk udvarának szépítése a gyerekek és szülők bevonásával, kiállítások látogatása, virágültetés, környezetvédelmi projektnap, jeles napok (Madarak és fák napja, Óceánok világnapja) megünneplése, terepnyűvő- túrák, kertünk kincsei kiállítás, téli madáretetés, részvétel a városi tisztasági napon, energiatakarékos megoldások az iskola működtetésében, osztályok tisztasági versenye.

A 2013 júniusában a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület kiváló munkatársai jöttek el hozzánk és rendkívül színes programot szerveztek tanulóinknak. Képgalériánk erről is tanúskodik.