A Szent Vince Római Katolikus Óvoda 1993-tól működik a Szabadság út 18. szám alatt, melyet Szentgyörgyvölygyi Zoltán plébános alapított a katolikus szülők igényeinek megfelelően. Az óvoda neve a 2007-2008-as tanévtől kezdve megváltozott, összevonták a budaörsi római katolikus iskolaval, közös igazgatású közoktatási intézmény lett. Új nevünk Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda.

Óvoda épülete

Budaörs történelmi központjában a régi budaörsi Fő úton, a mai Szabadság út 18. szám alatti épületben volt a Községháza. Az épület egykoron uradalmi kocsmaként funkcionált. Itt működött Budaörs község elöljárósága, innen indult el a magyarországi németség így a budaörsi németek 1946-ban kezdődött kitelepítése.

A régi községháza, a tanácsi időkben tanácsházként funkcionált majd az új lakótelepi városháza felépülte után óvoda lett. A gyönyörűen faragott fakapuját az eredeti szépségében állították helyre. Az óvoda bejárata mellett egy emléktábla az 1946. januárjában kezdődő magyarországi német lakosság elűzetésére és az azzal járó keserűségre és szenvedésükre emlékeztet.

A római katolikus óvoda elérhetősége nem változott.

Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda
2040 Budaörs, Szabadság u. 18.
Telefon: 06 23 441 500
E-mail: mindszentyovoda@gmail.com
Óvodavezető:Béresné Dajka Katalin

Adatlap óvodai jelentkezéshez