Óvodánkat 1993-ban Szentgyörgyvölgyi Zoltán plébános atya, városunk díszpolgára alapította, a szülők igényeinek, kívánságainak eleget téve. Az akkor még önálló intézmény Szent Vince óvoda néven lett ismert és kedvelt a családok körében. Óvodánk elődje az 5-ös számú napköziotthonos óvoda 1981–től működött, és egészen 2010-ig Nyitray Istvánné, Margó vezetésével Budaörs városának legnagyobb és büszkén mondhatjuk, elismert intézménye lett. 2007 óta a Mindszenty iskolával egyesülve fogadjuk és várjuk a minket választó családok gyermekeit.  Intézményünkben a vallásos nevelés a mindennapokban valósul meg. A különböző élethelyzetek alkalmasak arra, hogy az igazi értékek felé vezessük a gyerekeket. Tiszteletadás a felnőtteknek,társaknak, az adni tudás öröme, embertársaink feltétel nélküli elfogadása-ezek azok az értékek, melyeket szeretnénk átadni, megmutatni gyermekeinknek.

A vallásos neveléshez az is hozzátartozik, hogy a keresztény értékekkel Jézus életén keresztül ismertessük meg a gyerekeket. A közös ima, a kérés, a jó cselekedetek vállalása minden napunk fontos része.

Nekünk, pedagógusoknak, felmérve és felismerve az egyre gyakrabban, súlyosabban jelentkező problémákat, annak megoldási lehetőségeit keresve, olyan programot kellett megfogalmaznunk, amelynek alkalmazásával, a keresztény értékrend közvetítésével sokat tehetünk a ma gyermekeiért. A mai gyermek, rohanó világunk gyermeke. Nehezebben kezelhető, nehezebben tudja gyermekkorát kellő korlátok és belátások mellett megélni. Nehezebb számára az etikai követelmények betartása, így több törődést, gondoskodást igényel. Az értelmi ráhatás helyét sokkal inkább az érzelmi ráhatás veszi át.

Pedagógusaink szeretetteljes bánásmóddal, derűs légkörben, családias környezetben várják a gyermekeket nap mint nap. Munkájukat logopédus, utazótanárok, gyógytestnevelő, dajka nénik, pedagógiai asszisztensek, óvodatitkár, konyhás és karbantartó segíti.