Húsvét története – digitális alkotások

Iskolai munkánk során igyekszünk változatos és hatékony tanulástámogató módszereket alkalmazni, amely felkelti a tanulók érdeklődését, motiválja őket és a kreativitásukat is fejleszti.

Digitális kultúra tantárgyból a felső tagozatos tanulók áprilisban egy beadandó feladatot kaptak: húsvét történetét kellett feldolgozniuk a digitális történetmesélés eszközeivel. A gazdag multimédiás tartalommal és web 2.0-ás eszközökkel megvalósított alkotásokat egy „virtuális kiállítás” formájában szeretettel teszünk közzé az iskola honlapján. Nagyon sok színvonalas, és a húsvét üzenetét igazán megragadó alkotás érkezett, amelyek közül a legkiemelkedőbbeket a zsűri véleménye alapján jutalmaztunk.

Az 5 tagú zsűri az értékelés során figyelembe vette a lelki tartalmat (bibliai üzenet), a művészi, illetve az informatikai megvalósítás szempontjait is. A zsűri tagjai: Gombás Mónika (rajztanár), Horváth Ildikó (evangélikus hitoktató), György Tímea (református hitoktató), Szórádi Anita (katolikus hitoktató), és Nagy-Tóth Veronika (digitális kultúra tanár) voltak. A díjazott alkotások ezen a linken (Díjazott munkák) megtekinthetőek, a helyezéseket a május 10-i iskolagyűlésen hirdetjük ki.