IKT továbbképzés Düsseldorfban (2016. 09. 26. – 30.)

 

Idén szeptemberben egyhetes IKT továbbképzésen vehettem részt Düsseldorfban a Tempus Erasmus + KA1 tanármobilitási programjának keretében.

A tanfolyamon 12 tanárkollégámmal együtt vettünk részt. Rajtam kívül ketten érkeztek Szlovákiából, Spanyolországból és Németországból. Hárman Olaszországból, egy kolléga pedig Lengyelországból jött.

A tanfolyamra repülővel érkeztem vasárnap késő este. Szállásadómmal csak másnap volt alkalmam többet beszélgetni. Nagyon kedves és segítőkész embert ismerhettem meg benne. A szállás maga pedig kiváló volt.

A tanfolyamon a nyelvoktatásban hasznos WEB 2.0 alkalmazásokat, applikációkat illetve az okos telefonok, tablettek alkalmazási lehetőségeit ismerhettünk meg. Habár az itt bemutatott alkalmazások jelentős részét már ismertem, sok hasznos ismerettel gazdagodott módszertani és ország ismereti tudásom. A megszerzett ismereteimet megosztottam a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet által szervezett továbbképzésen, melyet iskolánkban tartottunk két kollégámmal. A továbbképzésen a vendég kollégákon kívül iskolánk több dolgozója is részt vett.

A tanfolyamon nem csak módszertani ismereteimet bővíthettem, hanem a Rajna vidék kultúrájával is megismerkedhettem. Részt vettünk egy Düsseldorfi városnézésen. A Rajnán hajózva és a városban sétálva mutatták be nekünk a tanfolyam vezetői a város nevezetességeit.

Ebben az egy hétben megvalósítottam céljaimat és nagyon jól éreztem magam. Új barátokat szereztem és örömmel és gondolok vissza erre az egy hétre Düsseldorfban.