A Nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 46.§ (1) bekezdés a) pontja szerint a tanulóknak kötelessége a 16 óráig szervezett egyéb foglalkozásokon részt venni. Az egyéb foglalkozás lehet napközi vagy tanulószoba is. Ezek a szabályok minden évfolyamra (a felső tagozatos diákokra is) vonatkoznak. Alsó tagozaton a délutáni foglalkozásokat az eddig megszokott (napközis) formában szervezzük, a felső tagozaton a hagyományos tanulószoba mintájára.

Mivel a délutáni foglalkozáson kötelező a részvétel, ezért az engedély nélküli távollét éppúgy igazolatlan mulasztásnak számít, mintha a diák a tanítási óráról hiányozna.

Az Nkt. 55.§ (1) bekezdése szerint azonban a szülő kérelmére az igazgató felmentheti a tanulót a délutáni foglalkozásokról. A felmentés egész évre és a hét minden napjára szól. Akik csak egy-egy szakkörön vagy sportkörön szeretnének részt venni, de más foglalkozásokon nem, a hét egészére felmentést kérhetnek.

Akik felmentést kérnek, töltsék ki a kérelmet, majd levágva juttassák vissza gyermekük osztályfőnökéhez vagy az iskola titkárságára.

Igazgatóság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük