Meeteinander – Passaui katolikus ifjúsági találkozó – 2016. március 18-20.

Idén márciusban egyházmegyénk iskoláinak tanulói Spányi püspök atya jóvoltából részt vehettek a Krakkói ifjúsági találkozó előtalálkozóján Passauban. Összesen 32 diák képviselte az egyházmegyét. A találkozón a székesfehérvári egyházmegye küldöttei mellett erdélyi és a passaui egyházmegye katolikus fiataljai tölthettek el együtt 3 szép napot.

Első nap fél 4 körül ép1rkeztünk meg szállásunkra, a „Haus der Jugend”-be. Miután elhelyezkedtünk a szobákban, Ferenc atya megmutatta nekünk a várost a közeli kilátóból.

Vacsoránkat a szálláson fogyasztottuk el, majd házigazdáink játékos ismerekedő foglalkozásokat tartottak a résztvevőknek. A vidám kezdés után az estét egy stuttgarti zenekar koncertje tette emlékezetessé. Utózenekarként a Bischöfliches Jugendamt ifjúsági zenekara játszott néhány számot.

Este 10 – kor átmentünk az épület kápolnájába, melyet a szervezők addigra mécsesekkel világítottak ki. A hangulatos helyiségben Taizé-i énekeket énekeltünk és imádkoztunk.

p2Másnap reggel, miután a többi résztvevő fiatal is megérkezett, foglalkozásokon vettünk részt, melynek a „hitünk” volt a témája. A német gyerekekkel együtt, különböző helyzetgyakorlatok segítségével dolgoztuk fel a témát, beszélgettünk a hit fontosságáról.

p3A délutánunk is mozgalmas volt. A 300 résztvevő gyalog lement Niederburgba, a kolostor temploma melletti iskolába. Itt különböző workshop-okon vettünk részt. Kalandoztunk bibliai vidékeken, megismerkedtünk a ministránsok feladatival, barkácsoltunk és még rengeteg más programot szerveztek meg nekünk a helyi katolikus ifjúsági szervezetek.
A találkozót püspöki szentmise zárta. A szentmisét Dr. Stefan Oster püpsök úr celebrálta, abban a templomban, ahol Gizella királyné sírja is található. A misén tanulóink olvasták fel magyarul a Szentleckét, az Evangéliumot és a könyörgést.

p4

A mozgalmas és fárasztó nap után visszasétáltunk a szállásunkra. Mindannyian élményekkel gazdagon tértünk nyugovóra.

A visszaúton együtt tölthettünk még egy kellemes napot.

Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a tartalmas és szép eseményen.