Felsős farsang 2015. február 13.

Ez volt az iskolában a második felsős farsangom. A rendezvény remek volt, csak úgy mint tavaly. Különféle műsorszámokat adtunk elő osztályonként és a tanárok érdekes programokat, klubszobákat szerveztek nekünk, diákok számára.

Hat produkciót láttunk, a hat felsős osztály táncát. Idén a téma a különböző történelmi korszakok megelevenítése volt, így a csoportok mind-mind egy korszakhoz kapcsolódó műsorszámot adtak elő.

Az 5.a lovagok és hercegnők gyönyörű ruháiban lejtettek, míg az 5.b-sek ősemberek táncát adták elő.

A 6.a egyiptomi zenére készültek, a 6.b cowboyok, cowgirlek voltak.

A 7. osztály csupa „ősmagyar hungaricumot” vonultatott föl.

A 8. osztály egy kellemes „happy” – érzést keltett életre.

Az osztályprodukciókon kívül láthattunk egyéni előadást is, Lombos Marci 8. osztályos tanuló bűvészkedését.

A tanárok által szervezett klubszobák remekek voltak! Egy – egy osztályteremben kerültek megrendezésre a programok. A diákok kedvük szerint barangolhattak a termek között. S mi volt a választék? Volt itt teaház, bűnbarlang, logikai terem, sakk – kör, drámajáték, zumba, majd az este zárásaként disco.

Számomra a legemlékezetesebb a teaház volt. Anna néninek és Neszti néninek sikerült egy igazán nyugodt légkört teremtenie az egyik osztályteremben. Egy-egy asztalra voltak kikészítve a teához szükséges dolgok. Cukor, különböző ízesítésű teafilterek, bögrék, méz és kekszek. A szobában mindenhol kendők, lepedők és függönyök voltak felaggatva, ami egy kis különleges indiai hangulatot kölcsönzött.

De például nagyon tetszett az a szoba, ahol különféle logikai, stratégiai játékokat lehetett kipróbálni. Azt Edit néni szervezte. De a színjátszó & dráma sarok is remekelt, amelyet 3 drámatagozatos diáklány vezetett. Lassan hagyománnyá válik Vágó Evelin mindenkit megmozgató zumbája, és újdonságként nyílott a ping – pong terem. Minden program érdekesnek bizonyult, kár, hogy nem volt idő mindegyiket kipróbálni.

A szórakozás mellet evés – ivásra is sor került, minden osztálynak volt külön kis “svédasztala”, amire kitették a gyerekek által készített süteményeket, szendvicseket, és a gyerekek által hozott üdítőket.

Összességében a programok között mindenki találhatott magának megfelelőt, érdekeset. Tartalmas és szórakoztató volt a délutánunk, az osztályok táncai látványosak és a szervezés is kitűnő volt. Köszönjük.

Vásárhelyi Ronja 6.a

no images were found