Szeptember 18.-22. A Világ Legnagyobb Tanórája

 Csatlakoztunk „ A Világ Legnagyobb Tanórája” világszintű oktatási projekthez, melynek 2017-ben két fontos célja volt. Az egyik , megismertetni a gyerekekkel az ENSZ által kijelölt 17 globális célt,melyek a fenntartható fejlődést szolgálják. A Tanóra fő témája idén a tudatos táplálkozás, felelős élelmiszerfogyasztás volt. Több évfolyamon tartották meg a kollégák a foglalkozást, alsó és felső tagozaton egyaránt.

A 3.a  osztály is részt vett a világ legnagyobb tanóráján. Több dologgal is készültünk. A felhívásban meghatározott globális célokról beszéltünk környezet óra keretében, ehhez jegyzetet készítettünk. A gyerekek választhattak a megadott globális célok közül egyet, amihez rajzott, plakátot készítettek. A rajz pályázatra több mesével is készültünk. Az osztályból Hofferek Lilla, Kepe Sebestyén, Máthé Hanna, Szentmártoni Anna, Seregdi Hanga és Treer Virág munkája került beküldésre.
A 2.a osztály német órán valósította meg a projektet. Az egészséges táplálkozás elméletét gyakorlatba ültetve, vitamindús és finom gyümölcssalátákat készítettek és aztán meg is ették.

világ3 (1)

világ5

világ6

világ7