Koralpe iskolai sítábor 2016 – Iskolai síelés Ausztriában

Legutóbb két éve került sor iskolai síelésre, ezért már nagyon vártuk, hogy az idén februárban elindulhassunk Ausztriába. Autóval utaztunk öt órát, de szerencsére az út nagy része autópályán haladt, így gyorsan odaértünk. Sikerült még vacsora előtt megérkeznünk Koralpe-ba, utána gyorsan bepakoltunk a szobába, és kezdődött a közösségi élet, sok játékkal és beszélgetéssel.

Az első nap még csak ismerkedtünk a sípályákkal, és volt lehetőség oktatás igénybe vételére is. Az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, de azért minden nap tudtunk síelni. A szállás nagyon jó helyen volt, mert a második emeletről egyből ki lehetett csúszni a sípályára. A pályák mellett nagyon finom forró csokoládét lehetett inni, ami jól esett a hidegben eltöltött idők után.

A síelés előtt abban reménykedtünk, hogy lesz elég hó a sípályákon, ehhez képest már érkezéskor nagyon nagy hó várt minket, és utána még minden nap esett is újabb adag. A reggeli és a vacsora is nagyon bőséges volt, gyakran meg sem tudtuk enni a sok finomságot. A négy ott töltött nap alatt mindenki sokat fejlődött a síelésben, és közben még új barátokat is sikerült szerezni. Az esti közösségi programok segítettek abban, hogy a síelésen kívül is jól érezzük magunkat.

A szállás nagyon kényelmes volt, nagyokat aludtunk, és a közeli síkölcsönzőből minden otthon felejtett dolgot pótolni tudtunk.

Jó lenne, ha jövőre még többen tudnánk közösen menni, és együtt átélni ezeket az élményeket!

Budaörs, 2016. február

Seregdi Gergely 6.b