Farsang 2015

Farsang – Egervári Enéh szemével

Végre valahára befejeződtek ezen a napon is a rövidített órák, és közeledett a farsang. Mindenki öltözködni kezdett.

Zsófi és én izgultunk, hogy mikor jön már végre az anyukám, hogy segítsen az öltözködésben. Alighogy magunkra rángattuk a rucit, már mehettünk is az ebédlőbe. Itt zajlott ugyanis a jelmezbemutató. Mindenki kiállt a kör közepére, s az ügyesebbek egy vers kíséretében bemutatták a jelmezüket. Volt madárijesztő, focisták, tudósok…

Mi (Réka, Zsófi, Adél, Gréta és én) zongorabillentyűk voltunk. Fekete pólót és fehér harisnyát viseltünk. Zenére táncoltunk egy betanult produkciót. Megtapsoltak minket, de remélem nem csak udvariasságból!

Mikor vége lett a műsoroknak, felmentünk a terembe. Itt sokat játszottunk, versenyeztünk. Hogy ki ne felejtsem külön fiúk, külön lányok. Nálunk volt ivó és evő verseny.

Egyszercsak szóltak, és akkor le kellett mennünk az ebédlőbe. Itt nagyot mulattunk (zenére).

Nagyon jól éreztem magam. Már alig várom a következő farsangot.


Farsang – Endreffy Réka

Minden évben nagy gondot okoz, hogy mi legyek farsangon.
Idén Enéh anyukája találtra ki a jelmezt. Zongorabillentyűk lettünk. Zsófi, Adél, Gréta Enéh, én. Sokat gyakoroltunk, játszottunk, nevettünk a próbákon.
A ruhánk nagyon jóra sikerült. fehér harisnya, fekete garbó, fekete tornanadrág. A zongora tetején csésze, kotta, metronóm, hangvilla, gyertyatartó.
Végre elérkezett a nap. Mindenki várta már a délutánt.
A délután úgy kezdődött., hogy mindenki felöltözött a jelmezébe, majdpedig lenn bemutatkozott.
Mindenkié nagyon tetszett, de a legjobban Bubué aki Álmos vezérré változott.
A jelmezverseny után kezdődött a buli. Limbóztunk, táncoltunk. Sajnos egyetlen fiú sem kért föl.
Ennek ellenére mi a lányokkal jót mulattunk. Remek volt ez a farsang is.

A farsang – Jámbor Gréta szemével

Ez a nap nem úgy kezdődött, mint a többi. Sokkal izgatottabbak voltunk. Mindenki a kicsöngetést várta.

Az órák végén mindenki kérdezgette a másikat:

– Te mi leszel?

Az összes óra után lassacskán mindenki felvette a jelmezét. Először senki sem tudta, mik vagyunk. Főleg akkor, amikor már egy fekete harisnyát is húztunk a fejünkre. De nem tolvajok voltunk! Én hallottam olyat is, hogy fekete-fehér űrlények.

De amikor előadtuk a produkciónkat, mindenki látta, hogy mik vagyunk: zongorabillentyűk! Hatalmas tapsot kaptunk. Elsők lettünk!


Farsangi mulatság

Február 6-án, délután fél kettőkor jelmezbe bújtunk. Kettő óra körül lementünk az ebédlőbe. Mindenki felvonult és a legtöbb gyerek még egy versikét is mondott a jelmezével kapcsolatban. Nagyon jó jelmezek voltak!

Miután mindenki bemutatkozott, külön osztályokba vonultunk, hogy mulassunk, amíg a zsűrik kitalálják az eredményt. A 3.a és 3.b osztályos lányok a 3. bések osztálytermébe voltak összevonva.

Három csapatba osztottak minket, majd kezdődött a játék. Az első játékban a három csapat három külön oszlopban állt, az első embernél volt egy kalap, amit minél gyorsabban adtuk hátra, annál több pontot kaptunk. A második játékban a játékvezetők megmondták, hogy mit kell elfogyasztani és milyen eszközzel. Minden csapat kiválasztott egy embert, aki ezt végrehajtotta. Aki a leggyorsabban végzett, az a csapat kapott pontot. A következő játékhoz mindenki kapott egy lufit. Akinek sikerült felfújni a lufiját, választott egy párt, akinél nem volt felfújt lufi. Egyikünk bokájára felkötöttük a lufit. Énekeltünk és táncolni kellett rá, de úgy, hogy mások lufija kipukkadjon, de a miénk ne. A játék befejeztével megkaptuk a jutalmat.

Amikor végeztünk, mondták, hogy menjünk az ebédlőbe az eredményhirdetésre. Ott elmondták az eredményt. A nyeremény sok csoki és cukorka volt.

Aztán még táncoltunk, énekeltünk. Nagyon jó volt!


Farsang

no images were found