Egyházmegyei Nap – Pünkösdhétfő – Székesfehérváron 2016

2016.05.16.

Az Egyházmegyei Nap az Irgalmasság Szentévében

enap

2016. május 16-án, Pünkösdhétfőn került megrendezésre Székesfehérváron a Bregyó közi Ifjúsági- és Szabadidő Központban a XI. Egyházmegyei Nap. A találkozó de. 9 órától du. 4 óráig tartott.

Az Irgalmasság Szentévében Egyházmegyei Napunk is csatlakozott a Szentatya szándékához, ezért különös figyelmet szenteltek az idén nemcsak a legkisebbekre, a fiatalokra, az idősekre és a családokra, hanem a rászorulókra is. Mindazokra, akik szükséget szenvednek, akik nem tudnak mások segítsége nélkül élni.

EZEN A NAPON KÜLÖN BUSZ VITT MINKET SZÉKESFEHÉRVÁRRA, AHOL 10:00 – TÓL PÜSPÖKI SZENTMISÉN VETTÜNK RÉSZT, AZT KÖVETŐEN PEDIG 11:30-TÓL ISKOLÁNK TANULÓI (3/B, 5/A, 5/B) EGY FIGURÁS SVÁBTÁNCOT, A ’KLATSCH TANZ’ -T MUTATTÁK BE AZ ÉRDEKLŐDŐKNEK, EGY KIS ÍZELÍTŐT ADVA EZZEL A NÉMET NEMZETISÉGI TÁNCOK ELSAJÁTÍTÁSÁN KERESZTÜL IS MEGVALÓSULÓ HAGYOMÁNY ÁPOLÁSBÓL.

                                                                 A TÁNCCSOPORT TAGJAI:

HEGEDŰS BARBARA (5/A) – KOVÁCS BENCE (5/A)

BÁLINT VIKI (3/B) – SZABÓKY BENCE (3/B)

TREER BORBÁLA (3/B) – VÁRKONYI ÁBEL (3/B)

KALMÁR ROZI (3/B) – VÁRKONYI GÁSPÁR (5/A)

FENYVES ANGELIKA (5/A) – CSENGER ÁKOS (5/A)

BALICS RÉKA (5/B) – GYIMÓTHY CSANÁD (5/B)

BÁLINT KATA (5/A) – PONGRÁCZ KÁROLY (5/A)

A TÁNCOT BETANÍTOTTA: MICHELBERGERNÉ KAISER SZILVIA AZ ISKOLA TESTNEVELŐ TANÁRA

IGAZGATÓNK SZABÓ ISTVÁN NAGY ÖRÖMET OKOZOTT A DIÁKOKNAK A FAGYI JEGYEK ÉS EGYÉB FINOMSÁGOK KIOSZTÁSÁVAL, AMELYEKET MÉLTÁN MEGÉRDEMELTEK A SZEREPLŐ GYEREKEK.