Bemutató a székesfehérvári Vadmadárkórházról

Dr. Berkényi Tamás, a székesfehérvári Vadmadárkórház igazgatója látogatott meg minket 2016. február 19-én.

Nagyon érdekes előadást tartott arról, hogy mi a feladata a Vadmadárkórháznak, kiknek létesítették, és persze a madarakról is szó esett. Szemléletessé tette ezt az előadást az is, hogy elhozott Tamás bácsi e kórház ideiglenes, illetve állandó lakói közül pár madarat: egy macskabaglyot, egy fülesbaglyot és egy hollót. Érdekes képek és egy kiselőadás közepette mutatta be nekünk, hogy milyen is ez az intézmény, és hogy ők, mint dolgozók mit is csinálnak.

Tavaly az alsósok tekinthették meg a Vadmadárkórház igazgatójának eme előadását, és mivel ők nagyon élvezték, Szabó Anna néni megszervezte, hogy mi is részesülhessünk benne. Nem bántuk meg, nagyon jó volt!

Köszönjük Anna néni!

(Hugauf Lotti és Isztl Emese 7.a)

(A székesfehérvári Vadmadárkórház története mintegy 18 évre nyúlik vissza. Az állatszerető emberek sérült, beteg, az út szélén talált madarakat hoztak a székesfehérvári Állatkórházba, segítséget kérve az ott dolgozóktól. Így jött létre ez a kórház, melynek egyértelmű célja a madármentés lett. Jelenleg a madárrészleg röpdéiben a legkülönbözőbb madarak élnek: egerészölyvek, vércsék, szarkák, galambok.)